Odd - sjette skud

Odd er tilbage forrest i min hjerne, da jeg her for et par dage siden blev færdig med første omgang grovredigering. Heldigvis viste det sig at historien holdt vand, så selv om der er en masse at gå i gang med at omskrive, er jeg ved godt mod. Og så til det I kom efter. Snakken om Mittelland.

-------------------------

Odds Europa
Mittelland er et geografisk område, der i modsætning til f.eks Stordanmark og Romanum ikke har en central ledelse. I stedet består det af et tusindtal af småkonger og riger, der konstant strides indbyrdes. Det eneste der midlertidigt kan samle dem er en fælles fjende.

Undervejs i historiens kappefolder har dele af Mittelland været både på danske og romanske hænder, men begge har måttet opgive deres besiddelser af forskellige grunde, ikke mindst det meget uvejsomme terræn. De forskellige folkeslag i Mittelland er stolte og har det meget dårligt med at være underlagt en fremmed magt. Derfor er landskabet også plettet med ruinerne af tidligere kolonier og militære udposter. På det seneste er en del af Mittellands indbyggere emigreret til Stordanmark og Romanum, hvilket igen har medført ghetto-lignende områder i både København og Roma. Både Stordanmark og Romanum har dog accepteret tingenes tilstand, og er ikke blinde overfor det positive i at have en stødpude mellem de to imperier.

Store dele af Mittelland bekender sig til den krestne tro, i modsætning til Stordanmark, der er asetroende. Teknologisk er Mittelland håbløst bagud, og flere steder er skydevåben et særsyn. Ligeledes er ideer som ligestilling, en central regering og vaccinationer noget der bare skete for alle andre. Men det der virkelig sikrer freden i Mittelland er at både danskerne og romanerne er bange for stedet.

Den vilde og utæmmede natur gemmer på grimme overraskelser og mere end en håndfuld eventyrere fra begge nationer har måttet lade livet. Rygter svirrer om varulve og onde ånder, trolde og enter. Om at Mittelland er et sted, hvor den moderne verden ikke har en plads.

Ikke mere om Mittelland for nu. Men jeg kan afsløre at det kaotiske område har en ikke ydmyg rolle at spille i romanen.

Næste gang vil jeg tale om obeliskerne. Monumenter der bogstaveligt talt ændrede hele verden.

-------------------------