Odd - fjerde skud

Det er lige ved og næsten slut på 2012 - og det er kun godt. Samtidig er det omkring en måned siden jeg sidst snakkede om Odd - mit næste romanprojekt. Første del er som allerede nævnt færdigskrevet og hviler sig nu. Efter nytår bliver den gravet frem, og så skal blodet flyde i form af sider, sætninger og plot. All in a days work.

-------------------------

Odds verden er anderledes end vores, men er bekendt nok til at ændringerne ikke virker alt for fremmede. Under en af de første scener er Odd til en ligbrænding i gudehoven, hvor der spilles et stykke for lur og tromme. Senere hen, under en køretur, stifter læseren bekendtskab med en noget aparte Top 10 på radioen, som vi ikke kender fra denne version af virkeligheden. Nemlig en hitliste med de mest populære digte/kvad. I Odd bestrides førstepladsen af en kunstner fra Nordnorge, ved navn Asbjörn Tokssværd. I særdeleshed hans dialekt af dansk er en medvirkende faktor til den høje placering.

Tonen i meget musik og mange kvad er mere nationalistisk end vi kender det fra vores verden. Stordanmark er en magtfaktor af de helt enorme, og elementer som vi kender fra Dansktoppen er meget populære. Officielt er Danmark et monarki, men uofficielt er der mange kræfter, der har stor magt. Ikke mindst organisationen Oddgeir danski, der mest af alt kan ses som en form for fascisme. Der er ingen tvivl om at Stordanmark er højredrejet.

Musik og kvad er dog kun en lille del af kulturen. Inden for de sidste par år er der kommet nye underholdningsmuligheder til, og jeg vil dele en anmeldelse af en spillemaskine med jer:

Spillet er simpelt, men samtidig så revolutionerende, at man som spiller i hallen
knapt kan tro sine egne øjne. Hvor vi indtil nu har været vænnet til grøn og gul
som de eneste farver, blænder OstePer op for et væld af gul, magenta, blå, turkis og rød.
Som om det ikke var nok, er spillet fyldt med humor. For hver bane man klarer, bliver
man belønnet med en lille filmsekvens, der viser OstePer jage sine fire
fjender, spøgelserne Blinker, Tænker, Sænker og Kurt. Indtil videre er der kun opstillet
en spillemaskine i Danmark, og den befinder sig i København, men jeg
spår OstePer en lysende fremtid. Jeg vil ikke blive det mindste overrasket, hvis unge
såvel som gamle inden længe bærer snørebluser med OstePers
karakteristiske ansigt på.”
Amundi Knudssøn, kulturanmelder på Vølvstalen

Vølvstalen er Stordanmarks svar på et sladderblad af værste skuffe, og dukker op med jævne mellemrum. Det er dog langt fra den eneste avis i et imperium, der tæller over 100 millioner indbyggere. Årets bestseller er en provokerende bog af forfatteren Svend W. Modd med titlen Hafnia Skrål. Mons Åkeland er stjerneangriberen på fodboldholdet Fyrkat.

Nye trends har forandret Danmark. Den unge generation er rodløse, og søger efter en identitet. Den bliver skabt gennem at mange unge mænd klipper sig korthårede, farver stumperne og anvender et slang, der primært består af dansk krydret med latinske ord. Ikke underligt er den siddende regering ikke positivt stemt over for indflydelse fra Romanum,imperiet mod syd, der dækker store dele af Sydeuropa og Afrika.

Jeg kunne blive ved med at fortælle - men jeg vender blikket væk fra kulturlivet i Odd. Jeg kan dog garantere, at hvis bogen bliver udgivet vil du more dig over hvor mange easter eggs der er at finde i teksten.

Næste gang - i januar - vil jeg fortælle om Danmarks hovedstad, Roskilde.

-------------------------
Første indlæg om Odd 
Andet indlæg om Odd
Tredje indlæg om Odd