Ti års tak

I går aftes ankom min nye bog Næsten her, og derfor nåede den lige nøjagtig med, inden jeg rundede mit 10-års jubilæum. Den 20. november 2010 debuterede jeg nemlig med novellesamlingen Køtere dør om vinteren på forlaget Hexameter, og ti år senere tog jeg dette billede. Det dækker mine selvstændige udgivelser i samme tidsrum :)

126616539_10225010499037486_2925918305354407714_o.jpg

For et par dage siden spurgte jeg ud, hvad mit 10-års jubilæumsskrift skulle handle om, men der kom desværre ikke mange svar. Derfor bliver det en tak - og måske til en føljeton i 2021. Hvis jeg har glemt dig, så sig til. Jeg er en gammel mand med hullet hukommelse. Og hvem siger, at en takketale ikke kan være et work-in-progress?


Tak til Thomas Vinther på forlaget Hexameter, der som den første turde tage en chance med mig og mine tekster, til Jette Holst der har anmeldt NÆSTEN alle mine bøger på gyseren.dk (hvad er der galt med Scener fra et parforhold???), til Emil Blichfeldt fra forlaget Calibat der tog min idé om opsamlinger til sig og piskede mig frem til King (der fik seks hjerter i Politiken), til festivalen Kbh Læser, der i mange år var med til at bringe horror til skue, til de trofaste købere der har investeret i hver eneste af mine bøger og en stor tak til de to anmelderblogs bogrummet.dk og bogblogger.dk, der har anmeldt næsten alt jeg har skrevet

Tak til Esben, Helle, Teddy og Birgitte der som mine redaktører har gjort alting bedre, til mine kolleger på Søndersøskolen der om nogen har bakket op om mit forfatterskab, til Science Fiction Cirklen der har taget mig alvorligt som skribent, til en anden Thomas Winther, der i magasinet Himmelskibet har anmeldt mange af mine ting, til Ruben og Inge Greis, der i tandem har styrket mine tekster gennem omtale og korrektur, til SMSPress der har været åben for alle mine sære ideer, til Asbjørn Rune Bourgeat for FebruaryFICTION, til mine mange forfatterkolleger jeg har drukket øl og kaffe med, til Underskoven der i de formative år var en scene til at eksperimentere og til Søren Vangsgaard for en rad af fede events i antikvariatet.

Tak til Clio for undervisningssamarbejdet, til Henrik S. Harksen for at hverve mig til sære fiktioner, til forlaget Valeta og til forlaget Brændpunkt for hver især at bakke mit forfatterskab op, til Nikolaj Højberg på forlaget Kandor, to Steve Dillon, the Brit in Australia who made me believe in my English writing skills, til Manfred Christiansen for at designe forsiden til Faderens sønner tilbage i 2011 og nærmest alle forsider til Lige under overfladen-serien, til Christoffer Gertz Bech der har illustreret King og leveret billede til Kærlighedsfrugt, til Søren Klok der har skabt forsiderne til Et satans arbejde og Næsten her og til Anna Degnbol der står bag forsiderne til mine tre opsamlinger.

Tak til Leif Plith Lauridsen der var med på tanken om at få mig som huskunstner i Museum Obscurum, til Jacob Krogsøe der har hevet mig til Randers ad flere omgange, til betalæser-crewet, til Novelleforlaget der i tidernes morgen købte mine første noveller, til alle dem der fulgte mine coronautiske fortællinger i begyndelsen af 2020, til Jesper Dein der har indtalt en håndfuld af mine prosastykker til sitet Godnathistorier, til Traume&Co for samarbejdet til de mange Gys i kirken, til Statens Kunstfond, til Niels Mark og Skrækfest og til alle de steder rundt i landet, der har inviteret mig til at holde foredrag og oplæg.

Og til sidst tak til jer der læser mig. Bare tak.


1545164-565x.jpg

For at fejre tiåret er jeg i gavehumør resten af 2020. Derfor: Køber du en af mine bøger direkte fra mig, får du ganske gratis et eksemplar af Køtere dør om vinteren med. Det kunne være værre :)

Jeg har eksemplarer af de fleste af mine bøger liggende - nogle en håndfuld, andre kun en enkelt. Jeg har ingen Faderens sønner og ingen Pandaemonium. Prisen snakker vi om.

Tak for din læsning.