Året der gik: 2018, Del 1

I går løb 2018 ud, og kommer ikke tilbage. Det var det år, hvor Stephen Hawking blev tavs (men heldigvis blev stemmen bevaret for eftertiden), hvor Danmark tog skridt mod at blive en totalitær stat, Fortnite inficerede verdens sind, Kanye West besøgte Donald Trump i Det Ovale Værelse, et thailandsk drengefodboldhold blev fanget i underjordiske huler og først reddet efter 18 dage, Britta Nielsen stak af med 111 millioner (hvilket der blev snakket meget mere om, end at Danske Bank havde hvidvasket milliarder i deres estiske filialer) og så var det den varmeste sommer i mands minde. Verden er ved at udvikle sig til et freak show, og 2018 har om noget år bevist overfor mig, at det gamle mundheld ‘virkeligheden overgår fantasien’ holder stik. Med alt dette sagt, er her første del af min årsrapport. Vanen tro består første indlæg af de kolde, hårde tal. Det er en måde hvorpå jeg kan holde styr på mit forfatterskab, og du er mere end velkommen til at kigge mig over skulderen.  


2018 har været et meget langt og mættet år. Samtidig føles det som om dagene blot har taget hinanden, og derfor kædet alle oplevelserne og udgivelserne sammen til ét minde. Jeg har aldrig haft så mange udgivelser på et år, og måske var det også for mange. I år har jeg skrevet 20 tekster (4 af dem på engelsk), en kortroman (der måske ender som en roman), 28 FebruaryFiction, skrevet taler og essays, undervist i skrivning, været redaktør på to bøger, lavet undervisningsmateriale, omskrevet og revideret fem af mine egne bøger, medvirket i internationalt kunstnersamarbejde og varetaget dobbelt formandsskab. Alt det og en helvedes masse mere, kan du høre om i morgen, hvor jeg kigger mindre på tallene og mere på helheden. Hvis du ikke kan vente, kan du altid tage et kig på slideshowet :)


Horror

Måneskinssonate (8200 ord, januar)

Tinderbitch (8200 ord, maj) antaget til antologi

Cut (666 ord, september) engelsk – med i antologien Trickster's Treats #2

In everything a sound (6800 ord, oktober) Engelsk – antaget til antologien Mountains of Madness Revealed.

Weird

Annes smil (1800 ord, marts)

Nye myter til en gammel verden (3000 ord, marts)

Genkendelse (2500 ord, juli)

Kamæleoner (4500 ord, august)

Ølanker (1400 ord, august)

Symbiose (4300 ord, oktober)

Science fiction

Den vægtløse Melissa med rumpistol (9400 ord, februar)

A minuet of corpses (6400 ord, april) engelsk – med i antologien Beyond the Infinite

Professor Adamsens ufuldendte (10500 ord, maj)

Christian Pedersen skal gå i nul (4400 ord, juni)

Til polen, hurra! (7700 ord, juni) med i antologien Krinoline & kedsomhed

Mono (1100 ord, august) sendt ind til konkurrence

Kikai (1500 ord, august) engelsk

Realisme

Büchsflint (3500 ord, juli) NH

Eusebios brønd (2300 ord, juli)

Større projekter

Dem (25000 ord, horror, november-)


47352276_1966415620107969_1899443952306618368_n.jpg

I år har det været vanskeligere end ellers at holde min kadence med 500 ord, simpelthen fordi jeg hele tiden har siddet midt i et redigerings- og revideringsarbejde, og otte timers tekstarbejde om dagen må være nok. Derfor har jeg i snit kun nået 350 ord om dagen, hvilket er et fald også fra sidste år. Dog har jeg det fint med det. Jeg skriver stadig som en springflod, og ideerne flyver lavt og hårdt. En tendens i 2018 har været den sære og korte fortælling, hvor jeg arbejder meget med surrealistiske billeder, fabulerer frit og forsøger mig mere visuelt frem for plotbaseret. Jeg ved ikke, hvorfra den tendens kommer, men jeg har tænkt mig at undersøge den til bunds. Jeg har også forsøgt mig mere på engelsk, og det går bedre og bedre. En primær del af mit forfatterskab tror jeg dog aldrig, det bliver. Ellers holder jeg science fiction og horror-fanen højt, ofte blandet med elementer af den særeste slags.

I morgen snakker jeg meget mere om, hvad der egentlig er sket i 2018. Der er sket mange gode ting, flere end dårlige, og fordi jeg har lovet mig selv og jer det, vil jeg berette om det hele. Ikke for at klynke og smage mig selv til døde, men for at dele. Tak fordi du læste med, og fordi du gjorde det, er her en lille video, der vil aldeles overbevise dig om, at jeg har mistet forstanden (eller også er det bare en unboxing) :) Vi ses.