312.jpg

Om mig

Den korte version :

  • Født i 1977 på Lolland

  • Har siden 2008 medvirket i over 50 antologier, og har udgivet elleve bøger: KØTERE DØR OM VINTEREN, PANDAEMONIUM, FADERENS SØNNER, OPTISK BEDRAG, AMBROSIA/LIVE, AL KØDETS GANG, KÆRLIGHEDSFRUGT, SAND OG STEN, STÅL OG GLAS, FAST ARBEJDE, SCENER FRA ET PARFORHOLD og KING.

  • Underviser i folkeskolen i dansk, engelsk, historie, kristendom, samfundsfag, idræt, filosofi, drama og litteratur.

  • Afholder workshops, foredrag og oplæsninger, samt udarbejder undervisningsmateriale til folkeskolen. Er ligeledes redaktør.

  • Formand for Dansk Forfatterforenings Skønlitterære Gruppe og formand for Dansk Horror Selskab. Medlem af foreningen StORDstrømmen.

  • Har efter 14 år som lærer endelig fået mulighed for at gå radikalt ned i tid, så jeg kan hellige mig min skrivning.

En noget længere version:

Jeg har altid haft behov for at udtrykke mig. Min mor ynder at fortælle om dengang jeg som lille kravlede ind under et bord, og skreg og skreg og skreg, indtil de endelig fik mig ud. Det er måske et rammende billede – mig, der skriger under et bord. Behovet blev til mange ting. Teaterforestillinger, rollespil og især tanken om selv at skabe noget, kunne jeg godt lide. Derfor slog jeg mig på skrivningen. Først digte, så rollespilsscenarier, så digte igen, indtil for omkring et årti siden, hvor jeg fik min første novelle, When the music's over, udgivet og med den startede et helt nyt kapitel af mit liv. Nemlig som forfatter.

For mig er det at skrive at udtrykke tanker og ideer. Jeg ønsker at dele med min læser, og det er også en af grundene til at jeg insisterer på at skrive i forskellige genrer og stilarter, for jeg mener at en læser har krav på at blive mødt af det uforudsete, det anderledes og det uvisse, når de åbner en bog. Alt andet er, for mig, at tale ned til min læser. Jeg kan ikke være det bekendt, hvis jeg ikke bliver ved med at kaste mig ud i projekter, jeg ikke har prøvet før. Derfor har jeg det også meget anstrengt med skabeloner og masseproduceret kultur. Det er ingen hemmelighed, at jeg beskæftiger mig meget med den fantastiske litteratur – horror, fantastik og science fiction – der for mig er et medium til at udforske sære påfund og andre verdener. Som oftest er der i mine fortællinger en række barduner i det realistiske, da jeg så vidt som muligt forankrer det fantastiske i det kendte. Det omvendte gør sig også gældende. Når jeg skriver om det virkelige, skyder jeg harpuner op i himlen og surrer rebene fast til det fantastiske. Nogle gange mange harpuner, andre få. Sprogligt forsøger jeg at strække mig fra det enkle og direkte til det forsirede og kringlede, dog altid med en fortælling i centrum. Alt sammen i håbet om at min læser bliver forbløffet og rørt.

 

 

 

Jeg har vendt min opmærksomhed mod de trange kår som forfattere af voksenlitteratur inden for de fantastiske genrer har i Danmark. Min oprindelige interesse er opstået gennem egne bøger, men gradvist har jeg valgt at arbejde koncentreret på at få disse genrer frem i lyset og anerkendt på lige fod med alle andre. Blandt andet af den årsag er jeg formand i Dansk Horror Selskab, og er ofte med til at arrangere events og lignende, der kan få fantastiske forfattere frem i lyset. Mange vil sige at det er en svær kamp og mange vil have ret – men jeg synes den er værd at kæmpe. Det er misforstået og indskrænket at mene, at den realistiske litteratur er evigt saliggørende og dermed den eneste, der må bryste sig af betegnelsen litteratur. Hvis ingen taler konsensus imod, vil den misforståelse vedblive med at være fremherskende.

Jeg håber du har fået lyst til at kigge mere på min hjemmeside. Du vil finde alt lige fra gratis tekster, lydnoveller og nyheder om hvad jeg går og laver, til mig der udbreder mig om litteratur, giver gode råd og ellers bare fortæller om hvordan det er at være forfatter i Danmark. Og hvis du endelig har lyst ... så må du også gerne læse nogle af mine bøger, eller se om du kan bruge mig til et arrangement.