Forside: Anna Degnbol

Forside: Anna Degnbol

Sand og sten, stål og glas

Forlaget Calibat/DreamLitt

Siden 2008 har jeg medvirket i mange antologier. Da antologier ofte forsvinder fra boghandlere og biblioteker efter nogle år, besluttede jeg mig i 2016 for at begynde at udgive tematiske samlinger. Den første blev Sand og sten, stål og glas. Genremæssigt er opsamlingen science fiction, tematisk handler det om mennesket. Gennem otte noveller fører jeg læseren ind i vidt forskellige scenarier. Samlingen indledes med novellen Det bedste, hvor tanken om det bedst mulige samfund sættes på spidsen, og rundes af med det lyriske tableau Den allersidste dans, der er et sanseligt og smukt billede på undergangen. Titelnovellen var nomineret til Niels Klim-prisen 2016.


Lektøren siger

En perlerække af fortællinger ... Teksten er fængende, men selvom det er skræmmende læsning, hænger man på ... Hvis du kun skal købe én science fiction-samling i år, skal det være denne.

 

Køtere-dør-om-vinteren-295x240.jpg

Anmeldelser

Bogblogger.dk

... for fanden hvor er det fedt at læse en novellesamling som én lang ophedet diskussion med forfatteren. I disse noveller tvinges læseren til at sympatisere med fascister, voldsmænd, dødsbureaukrater og mordere og det på en elegant og overlegen facon, der udelukker alle absolutter og nemme løsninger ... Jeg vil anbefale den til alle modne læsere og ekstra meget til læsegrupper, der trænger til en god debat.

Læs resten her.

Himmelskibet

Silvestris projekt med at samle sine noveller må siges at være lykkedes i dette første bind. Når man nu sidder med slutresultatet, fornemmer man ikke at dette ‘blot’ er en opsamling, men man sidder faktisk med en samling der fungerer som en selvstændig novellesamling, der genremæssigt og tematisk hænger sammen. Skulle man have læst de af novellerne der tidligere har været udgivet i forvejen, så er der stadig noget at komme efter her, da enkelte historier ofte kan drukne i antologier der har 15-20 noveller i sig, men hvor de her mere fungerer som en del af enhed. Ligeledes har han været igennem dem igen og har omskrevet og strammet dem op hvor han har fundet det nødvendigt.

Læs resten her

Bogrummet.dk

★★★★☆

Jeg vil ikke nævne alle novellerne her, men lade kommende læsere selv sætte sig ned med denne bog og suge det til sig, som de nu kan. For den er helt sikkert værd at stifte bekendtskab med, især hvis man tør blive lidt udfordret, da den giver en noget at tænke over rent personligt.

Man kan sagtens tolke frit i bogen og få noget af det dystre til at virke positivt, hvis man selv har lyst til at se det fra andre vinkler, men man kan godt fornemme, at der grundlæggende er en hård tone hele vejen igennem. Mennesket bliver beskrevet som det det er! Råt og enkelt og til tider stadig præget af instinkt!

Læs resten her.

Gyseren.dk

I Sand og sten, stål og glas har Silvestri samlet 8 tankevækkende science fiction noveller, hvoraf de 7 tidligere har været udgivet i andre sammenhænge. Hver novelle følges af en kort kommentar, hvor Silvestri bl.a. fortæller lidt om idéerne bag, tankerne bag skrivestilen osv. Det kan man vælge at springe over, hvis man helst selv vil stå for hele tolkningen. Personligt synes jeg dog, at det er spændende at få et lille kig ind i forfatterens ‘maskinrum’.

Læs resten her

Bloggen Bare et kapitel mere

★★★☆☆

Når Silvestri kommer med en ny bog er det helt sikkert at det er en jeg skal læse. Jeg synes at han er en meget spændende stemme på den danske litteraturscene. Han bevæger sig hjemmevandt i mange forskellige genrer, især i hans noveller, som han nærmest spytter ud. Så da jeg så Sand og sten, stål og glas på biblioteket var jeg selvfølgelig nødt til at låne den.

Læs resten her

Anden Omtale

Bloggen Bogsnak.dk - Årets tre bedste bøger

Den store ære at åbne den traditionelle #bogsnak stafet om årets bedste bøger er tilfaldet mig. Nok mest fordi de andre har travlt, men jeg tager, hvad jeg kan få, og soler mig skamløst i æren. Det næste stykke tid vil mine medbloggere og jeg skrive lidt ... læs videre

Bogmarkedet: Litteraturens delebørn

Der er ingen tvivl om, at det er svært at leve af et forfatterskab i Danmark. Selvom du mestrer dit håndværk, så er det svært at omsætte sine evner til kroner og ører i et begrænset marked som det danske. Det får mange forfattere til at efterprøve alternative publiceringsmetoder, og det samme gør de små forlag ... læs videre

Unboxing af Sand og sten, stål og glas.

Musik: Christopher Tin - Sogno di Volare

K.E. Watz anmelder Sand og sten, stål og glas i Folketidende. Tryk for at læse.

Hvis du kun skal købe én science fiction-samling i år, skal det være denne.
— DBC