Forside: Christoffer Gertz Bech/Manfred Christiansen

Forside: Christoffer Gertz Bech/Manfred Christiansen

King

I 2010 udkom min debutsamling Køtere dør om vinteren. Hvad har det med King at gøre? Jo, i min debut var en novelle med titlen Brune bamse, og den er faktisk forlægget til King, omend meget er blevet ændret siden. Historien er blevet dobbelt så lang, store dele er blevet er skrevet om og, vigtigst af alt, er den blevet illustreret af Christoffer Gertz Bech. King er historien om en dreng, der vågner midt om natten ved at der er nogen i hans værelse. Det nogen vil ham ikke noget godt, og snart er han forsvundet. Men familiens hund kan lugte ham, og har tænkt sig at bringe ham hjem. Om det så kræver en tur gennem Helvede og tilbage igen. Det er ikke en børnebog, men en bog for små unge og op ... for der bliver ikke lagt fingre imellem.


Lektøren siger

Et sælsomt og uhyggeligt eventyr, der kan give dig mareridt ... flot fortalt ... illustrationerne fanger den intense stemning. Anbefales til børnebiblioteker.

 

Anmeldelser

Politiken

♥♥♥♥♥♥

Nu hedder det en billedroman, og A.Silvestri er en af vores (mange) gode formidlere af horror og deslige. ‘King’ er en gylden gyser om kærlighed og (selv)had. Måske er den ikke for mindre børn, men på den anden side vil de forstå den, for de ved jo det hele i forvejen. At verden er ond. At mennesker vantrives. At forstanden er nem at miste. Og kun den selvopofrende og barnlige kærlighed kan stoppe vold og vanvid.

‘King’ er en sjældent renfærdig historie om at give sig hen, således som schæferhunden gør med bamsen i munden, da drengen Simon er ved at blive overtaget af mørkets kræfter. Det hele er så enkelt. Det hele er så uhåndgribeligt. Simon vågner. Vinduet er åbent. Mor er væk. Nu går han ud af huset og hen ad landevejen. Her bliver han ramt af en bil. Ude i baghaven står King i sin lænke. Nu sprænger han den og løber ud af selvsamme landevej for at fange drengen, inden han når Helvedes porte.

Det hele er fortalt i et ophedet sprog. Monstre og grumme væsner forsøger at stoppe det varmhjertede dyr med bamsen i munden og lugten af drengen i snuden. Det er stort fortalt - og udtænkt. Og er i øvrigt bygget over en novelle fra forfatterens første bog (2010). Illustrationerne af Christoffer Gertz Bech er et kapitel for sig. De lyser af galdegrøn og giftig gul og trofast pels, som går helt ind i historien og ind under huden på læseren. En totalt vellykket billedromanbog i sin genre, der er for alle, som tør. Link.

Bogrummet.dk

★★★★★

Bibliotek.dk anbefaler den fra 11 år og opefter, men det er altså en satanisk ond historie, der dog også har hjertevarme og kærlighed … ’King’ er Silvestri i det onde, kolde hjørne, men varmen sniger sig alligevel ind. Han skriver som altid godt, og jeg kan kun være begejstret.

Bech’s Books

★★★★★

Jeg tror ikke, at jeg tidligere har læst noget af A. Silvestri, men jeg er vild med King og den er helt sikkert ikke den sidste bog, jeg læser af A. Silvestri – og så er jeg jo heldig, at King ikke er den første historie fra forfatterens hånd. Læs mere.

Bare et kapitel mere

★★★★

King er en gyser målrettet mod de lidt større børn, men jeg vil sige, at alle der kan lide en uhyggelig gyser kan og bør læse den. Efter min mening har vi brug for endnu flere nye gyser/horror historier her i landet og gerne nogle af dem der gør ondt. Og det gør King. Den er meget smertefuld at læse visse steder samtidig med at den selvfølgelig er pænt uhyggelig. King får derfor min varmeste anbefaling. Læs mere.

Bognørden.dk

★★★★☆☆

King er et moderne eventyr af den gode gamle slags. Den slags, hvor realisme har sparket feelgood og lykkelige slutninger ud af bagdøren. King er en hård fortælling, en fortælling, der kræver gode børnenerver. Men det er også en herlig forfriskende fortælling, der sætter perspektiv på både livet og læsningen .. Læs mere

Litteratursiden.dk

Det her er gys af bedste skuffe, velafrundet og stramt komponeret, delt op i kapitler skiftende mellem personer og dyr, der i øvrigt når at træde fint frem i den korte tid, det tager at læse bogen færdig. Læs mere.

@drengetiltjeneste

Jeg har fået mig en ny yndlingsbørnegyser. KING af A. Silvestri kan alt hvad en gyser skal kunne. Den er hjerteskærrende, spændende, uhyggelig og umulig at lægge fra sig! Jo tættere jeg kom på slutningen jo mere ondt i maven fik jeg … Læs mere.

@frk.-west

Virkelig fin og skræmmende gyserhistorie for børn, som sætter rigtig mange tanker i gang. Den berører temaer som venskab, kærlighed, drømme og leger i den grad med vores frygt for monstre (af både den ene og den anden slags). Hvis man er til gys, uhygge og smukke illustrationer, så bør man læse med her 🤩 Læs mere.

Himmelskibet

God horror sidder i kroppen af læseren efter endt læsning, og det gør denne historie bestemt, for det kan godt være den ligner en børne/ungdomsbog, men den er bestemt mere end det. Det er en fængende og ond historie med drømme der ikke går i opfyldelse, men med mareridt som gør. Læs mere (side 102).

Gyseren.dk

For King er uhyggelig. Rigtig uhyggelig … Der er derfor ingen grund til at betænke sig på en genlæsning, selvom du tror, at du kender historien. Und dig selv en rejse til Helvede … Læs mere

Bogblogger.dk

Man kan kalde det for en illustreret novelle i børnebogsformat, for det er vel egentligt det, som King er. Men jeg synes, den er en læsning værd, hvis man godt kan lide det lidt makabre. Læs mere.

king_413824.jpg

Anden Omtale

Rapport fra en legatmodtager - Christoffer Gertz Bech fortæller om Kings illustrationer

Illustrationerne er lavet som pennetegninger, der er farvelagt med akvarel og enkelte strøg af gouache i de lysere partier. Det er en teknik, der passer godt til mit temperament – jeg har pennetegningen som et sikkerhedsnet, der sikrer, at linjeføringen ... Læs mere

10 bøger til børn og unge:Læg en verden af fantasi og fabuleren under træet

Havfruer, atomraketter eller de kære gamle kendinge fra Astrid Lindgrens verden? Hvad enten boggaven skal være rar eller vække spænding, er her en stribe bud … Læs mere.

453254.jpg
Det forekommer lidt modsatrettet at sige, at King er smuk, når den er grum, men smuk er hvad jeg synes den er. I er saftsuseme gode til at skildre gru og monstre, du og Christoffer.
— Mette Schantz, første læser af King
Billedromanen om King er en gylden gyser om en ond verden. Stort fortalt og fantastisk tegnet
— Steffen Larsen, Politiken