Forside: Manfred Christiansen

Forside: Manfred Christiansen

Faderens sønner

Faderens sønner er min første rene genre-udgivelse, og de 14 noveller strækker sig i alle retninger. Science fiction er meget mere end rumskibe og aliens, og med denne samling forsøger jeg at vise de forskellige former science fiction kan tage. Fra den sagte Om lidt bliver her stille, hvor Jorden er en døende verden i universets kolde greb til den humoristiske Sidesporet, der behandler teorien om mange verdener på en uortodoks måde. To af novellerne (Eternity is for everyone og Vi, der skummer fløden) har været udgivet før, og titelnovellen sikrede mig min første Niels Klim-pris i 2011, i kategorien langnovelle. Manfred Christiansens dygtige forside signalerer noget sært, men også roligt. Noget ikke helt jordisk.

 


Lektøren siger

Flere af novellerne formår både at give et bud på den fremtid, vi går i møde men også samfundets udvikling. Vinklerne i historien er meget forskellige og for det meste satiriske og kritiske overfor et samfund, der stadig begår mange fejl i fremtiden

 

Køtere-dør-om-vinteren-295x240.jpg

Anmeldelser

Litteratursiden

Generelt er kvaliteten af novellerne høj, både sprogligt og plotmæssigt. Mange af historierne tager overraskende drejninger undervejs, og selvom stemningen hovedsageligt er til den dystre side, så er problemstillingerne interessante, og A. Silvestri er god til at udforske spændende tanker. 

”Faderens sønner” er med andre ord velskrevet, interessant og med mere end et lag i alle historierne. En klar anbefaling herfra.  

Læs resten her.

Litteraturmagasinet Proxima

Som læser er man i sikre hænder, og der er ikke én novelle i Faderens sønner, der falder igennem. Selvfølgelig er visse bedre end andre, men ingen af dem gav mig lyst til at springer over og gå videre til den næste. Silvestri har så godt styr på sit værktøj. (Læs resten i Proxima nummer 96).

Himmelskibet

Til de der mere er til horror-siden af Silvestris forfatterskab, er der også indlagt en del blod i nogle af novellerne, samt den morbide humor som man også finder i andre af hans noveller.

Faderens sønner skiller sig ud fra Silvestris andre novellesamlinger ved at den er genrespecifik. Samtidig viser den også Silvestris bredde gennem en bred tilgang til science fiction, og bogen skal bestemt stå på hylden ved siden af hans andre bøger

Læs resten her.

Bogrummet.dk

★★★★☆

Samlingens bedste historie er nok “Mens vi venter”. Udover at være enormt sjov, har den også en klar morale om os mennesker, og om hvordan vi har udviklet os, med en del hjælp, viser det sig. Det er en rigtig fin novelle der sprudler af fantasi, og hvor det hele er vendt på hovedet.

I det hele taget kan jeg bedst lide de historier, der fortæller noget om os selv og vores grådige og egoistiske væremåde. Silvestri mestrer også den kunst, at vælte hele historien med de sidste få linjer i historien, som i “Træk”, der omhandler et skæbnesvangert møde mellem menneske og alien.

Læs resten her

Anden Omtale

Interview på Fantastiske Forfattere

 

Her har jeg lige modtaget min første Niels Klim-pris, og siger et par ord.

Her har jeg lige modtaget min første Niels Klim-pris, og siger et par ord.

Som læser er man i sikre hænder, og der er ikke én novelle i Faderens sønner, der falder igennem.
— Litteraturmagasinet Proxima