Året der gik: 2017, Del 1

I går sluttede 2017. Et år i en evigt accelererende verden fyldt med Trump, #metoo, kunstig intelligens, løbeture og lidelser. I går var det præcis 200 år siden Frankenstein udkom, og måske er det også det vi omgiver os med. Vi har skabt noget, vi ikke helt har kontrol over, og hvem kan sige om det ender med en katastrofe eller forbrødring. Med det sagt, er dette første del af min årsrapport. Vanen tro består dette første indlæg meget af de kolde, hårde tal. Det er en måde hvorpå jeg selv kan holde styr på mit forfatterskab, og du er mere end velkommen til at kigge mig over skulderen.  


2017 har, som en kopi af de foregående år, været mit mest travle som forfatter, og det er jeg efterhånden kun taknemmelig for. Det går langsomt fremad, men det går. I år har jeg skrevet 20 noveller (to af dem på engelsk), en kortroman, 27 FebruaryFiction, været redaktør på to romanprojekter, lavet en smule undervisningsmateriale, revideret otte noveller til samlingen Fast arbejde og fået den udgivet, omskrevet en novelle til en billedroman, været testlæser, haft to af mine egne romaner igennem endnu en gennemskrivning, taget forsigtige skridt ud i den store verden og varetaget dobbelt formandskab. Alle de ting kan du høre en masse om i morgen, hvor det er rapport-tid. Du kan også tage et kig på slideshowet, hvis du har lyst :)


 

Science fiction

Planetens kurer (8700 ord, januar)

Fremtidsdrømme (1800 ord, november)

Efrats øjne (8100 ord, november)

13. august 1989 (11300 ord, december)

Eventyr

De vinterfødte (7000 ord, juni) med i antologien Vintereventyr.

Historien om en moder (4700, juni) antaget til eventyr-antologi.

Realisme

Tackling (4700 ord, januar)

Far (2200 ord, juli)

Det tynde øl (10500 ord, februar) NH

Blanke vogne (1600 ord, oktober)

Større projekter

Für Elise (30600 ord. Kortroman. Weird. Juni-september)

Horror

Blinde killinger (3200 ord, marts)

Hvem bli'r dit næste offer, Mr. Sweetheart (8800 ord, april) antaget til samling

Cellarmensch (4200 ord, juni) ENGELSK

Face;mask (6400 ord, november) ENGELSK - med i antologien Behind the mask

Hybrider og andet

Orgie (2350 ord, januar, fantastisk fortælling)

Caféliv (3400 ord, marts, fantastisk fortælling)

Ingelises vrang (5500 ord, april, weird)

Køen (2100 ord, maj, weird)

En abstraktion af Ingemann (9000 ord, juni, weird)

En drink før lukketid (5500 ord, december, pastiche)

Støttegruppe (humor, skrinlagt ved 7300 ord)


 
17522014_10211017095837834_1042117822_o.jpg
 

For tusind år siden, da jeg begyndte at skrive, lavede jeg en pagt med mig selv. Jeg skulle skrive 500 ord om dagen. I 2017 brød jeg den pagt, for jeg kom kun op på 441 ord om dagen (i snit). Det har jeg det fint med, da jeg stadig får skrevet en masse, og måske er de åndede 500 ord heller ikke så vigtige. Det er blevet til mange noveller i år, til gengæld har jeg hele tiden redigeret romaner også, så der kommer lidt af begge dele. Jeg har noteret mig, at jeg i 2017 forsøgte mig en del med det sære og det korte, noget jeg ser som en søgen i mit forfatterskab. Den søgen var centreret om det mindre plotbaserede, hvor jeg forsøgte mig med det fabulerende og det absurde, ofte sat i en hverdagskontekst. Især kortromanen Für Elise er enten noget helt særligt, eller bare særligt dårlig. Det er også blevet til mere science fiction end normalt, og de tre af historierne har en hårdere komponent end tidligere. Jeg vil stadig sende ind til konkurrencer, når jeg falder over dem - det er synd, hvis mine noveller bare skal samle digitalt støv på harddisken.

I morgen snakker jeg meget mere om, hvad der egentlig er sket i 2017. Der er sket mange gode ting, og der er sket mange dårlige, og fordi jeg har lovet mig selv og jer det, vil jeg berette om det hele. Ikke for at klynke, men for at dele. Tak fordi du læste med, og fordi du gjorde det, er her en lille video du kan fornøje dig med :) Vi ses.